منو
مجله پزشکی
در میان بیش از هزاران مقاله پزشکی جستجو کنید
جستوجوی هوشمند مراکز درمانی و پزشکی
از میان بیش از ده هزار مرکز ثبت شده برای اولین بار در کشور
همه چیز در مورد ارتودنسی در دوران بارداری
همه چیز در مورد ارتودنسی در دوران بارداری

هر آنچه که باید در مورد ارتودنسی در دوران بارداری بدانید

تاریخ انتشار:
7 اسفند 1402
زمان مورد نیاز:
3 دقیقه
آخرین بروزرسانی:
7 اسفند 1402
مقالات عمومی
در این مقاله میخوانید:

آیا در دوران بارداری می توان ارتودنسی انجام داد؟ آیا انجام ارتودنسی در بارداری ضرر دارد؟ آیا سزارین با داشتن ارتودنسی خطرناک است؟

اگر باردار هستید و قصد انجام ارتودنسی دارید و با برعکس، ارتودنسی دارید و قصد باردار شدن دارید، حتما با این سوالات مواجهه شده اید. اگر به دنبال پاسخ این سوالات هستید در این مطلب همراه ما باشید. در ادامه قصد داریم با راهنمایی های دکتر محمدعلی ناصری، بهترین متخصص ارتودنسی در اصفهان، به تمامی سوالات پیرامون ارتودنسی و بارداری پاسخ دهیم.

آیا انجام ارتودنسی در بارداری خطرناک است؟

به طور کلی بسیاری از دندانپزشکان توصیه می کنند خانم های باردار درمان های دندانپزشکی خود را به قبل و یا بعد از زایمان موکول کنند. چرا که در طول بارداری، بدن تغییراتی از جمله تغییرات هورمونی، تورم لثه‌ها و افزایش خونرسانی دهان و دندان‌ها تجربه می‌کند که می‌تواند تأثیراتی بر روی درمان های دندانپزشکی از جمله ارتودنسی داشته باشد.

 همچنین انجام ارتودنسی نیازمند گرفتن تصاویر رادیوگرافی است که به صورت دوره‌ای برای پیگیری درمان تکرار می‌شوند. این مرحله در دوران بارداری به دلیل خطرات ممکن برای جنین، به خصوص در سه ماهه‌ی اول، بسیار حساس است. استفاده از اشعه‌ی ایکس برای گرافی دندان‌ها ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد، بنابراین، در این دوره زمانی، بهتر است از انجام رادیوگرافی خودداری شود.

چنانچه عکس رادیولوژی از قبل تهیه شده باشد، استفاده از ارتودنسی در دوران بارداری مشکلی ندارد. چراکه، انجام ارتودنسی نیازی به استفاده از داروهای بی حسی یا آرام بخش ندارد.

ارتودنسی در دوران بارداری

مراقبت های بعد از ارتودنسی در دوران بارداری

پس از ارتودنسی در دوران حاملگی، مهم است که مراقبت‌های خاصی را رعایت کنید تا به سلامتی دهان و دندان خود و همچنین جنینتان کمک کنید. در ادامه، برخی مراقبت های لازم پس از ارتودنسی در دوران بارداری را بیان خواهیم کرد:

  • رعایت بهداشت دهانی: در خانم های باردار، به دلیل افزایش هورمون های استروژن و پروژسترون، احتمال پوسیدگی دندان و ابتلا به بیماری های لثه بیشتر می شود. به همین دلیل در این دوران ، باید به بهداشت دهانی خود بیشتر توجه کنید. استفاده منظم از مسواک، نخ دندان و محافظت از لثه‌ها می‌تواند به جلوگیری از عفونت‌ها و مشکلات دهانی کمک کند.
  • مسواک زدن بعد از تهوع صبحگاهی: یکی از سختی های اردتودنسی در دوران حاملگی، داشتن تهوع صبحگاهی است. چرا که پس از تهوع، جهت جلوگیری از باقی ماندن اسید لابه لای بریس ها، حتما باید مسواک زده شود. 
  • رژیم غذایی مناسب: در صورت استفاده از ارتودنسی ثابت، ممکن است رژیم غذایی شما محدود شود. برای جلوگیری از آسیب به براکت‌ها و سیم‌های ارتودنسی، مصرف برخی غذاهای سفت در زمان ارتودنسی ممنوع است. رعایت رژیم غذایی مناسب برای ارتودنسی، ممکن است برای خانم های باردار کمی سخت باشد.
  • عدم کشیدن دندان: اگر برای ارتودنسی نیاز است یک یا چند دندان خود را بکشید از این کار خودداری کنید و انجام آن را به بعد از زایمان موکول کنید. زیرا کشیدن دندان نیاز به ماده بی حس کننده دارد که برای سلامت جنین ضرر دارد.
  • مشاوره با متخصص: همواره مهم است خانم های باردار با متخصص ارتودنسی خود مشورت کنند. متخصص می‌تواند شرایط خاص دوران بارداری را در نظر بگیرد و به فرد راهنمایی‌های لازم را برای مراقبت از دندان‌ها و بدهد.
  • مراقبت از لثه‌ها: به خاطر تغییرات هورمونی در دوران بارداری، لثه‌های شما ممکن است حساس‌تر شود. برای جلوگیری از التهاب لثه و شل شدن دندان‌ها، مراقبت ویژه‌تری از لثه‌های خود داشته باشید.

چرا در صورت بارداری لازم است دندانپزشک خود را از این امر مطلع کنیم؟

بارداری یک دوره حساس است که نیازمند مراقبت‌های خاصی است، از جمله مراقبت از سلامت دهان و دندان. دندانپزشک یا ارتودنتیست شما به دلایل زیر نیاز دارد تا از بارداری شما اطلاع داشته باشد:

  1. مشاوره برای مراقبت‌های دندانی مناسب: همانطور که گفتیم بارداری تغییراتی در دهان و دندان‌ها ایجاد می‌کند، اطلاع از وضعیت بارداری شما به پزشک امکان می‌دهد تا مشاوره‌های دقیق‌تری در خصوص مراقبت‌های دندانی و ارتودنسی ارائه دهد.

2. مدیریت ریسک‌ها: در طول بارداری، برخی از موارد مانند عفونت‌های دهانی می‌توانند خطرات برای سلامتی شما و جنین ایجاد کنند. ارتودنتیست یا دندانپزشک با اطلاع از وضعیت بارداری شما، می‌توانند ریسک‌های احتمالی را شناسایی کرده و به مدیریت آن‌ها کمک کنند.

3.استفاده از مواد مناسب: در زمان بارداری، استفاده از برخی مواد و داروها باید با دقت بسیاری صورت گیرد. با اطلاع از وضعیت شما، دندانپزشک یا ارتودنتیست می‌توانند از مواد و داروهای مناسبی برای مراقبت از دندان‌ها و درمان ارتودنسی استفاده کنند که برای شما و جنین ایمن باشد.

آیا با ارتودنسی می‌توان زایمان کرد؟

“زایمان با ارتودنسی” و “ارتودنسی و سزارین” از جمله موضوعاتی هستند که بسیاری از زنان باردار در مورد آن نگران هستند. اما باید بدانید که انجام ارتودنسی هیچ تداخلی با فرآیند زایمان، (زایمان طبیعی یا سزارین)، ایجاد نمی‌کند.پس نگران این موضوع نباشید.

با این وجود برای اطمینان بیشتر و بررسی وضعیت کلی، همیشه مناسب است با پزشکان متخصص خود، یعنی پزشک زنان و متخصص ارتودنسی، مشورت کنید و نظرات آن‌ها را در این زمینه بپرسید.

ارتودنسی در دوران بارداری

مهمترین نکات ارتودنسی در دوران بارداری

در دوران بارداری، تغییرات مهمی در بدن خانم ها رخ می‌دهد که می‌تواند بر سلامت لثه‌ها و دهان تأثیر بگذارد. افزایش اندازه بافت‌های لثه و تغییرات هورمونی می‌تواند لثه‌ها را در برابر عفونت‌ها و مشکلات دیگر ضعیف تر کند. بنابراین، رعایت بهداشت دندان و لثه در این دوران بسیار حیاتی است.

قبل از انجام ارتودنسی باید تصاویر رادیولوژی از دندان ها گرفته شود که اشعه این روش می تواند سلامت جنین را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین، بهترین و عاقلانه ترین روش این است که انجام ارتودنسی را به بعد از اتمام دوران بارداری موکول کنید تا عوارض و مشکلات احتمالی در این روش به حداقل برسد.

سوالات متداول

بله، اگر عکس رادیولوژی از دندان‌هایتان قبل از بارداری گرفته شده باشد، می‌توانید در دوران بارداری ارتودنسی انجام دهید.

ارتودنسی یک روش بی خطر و ایمن برای مادران باردار است. تنها موردی که برای این درمان نباید در دوران بارداری انجام گیرد، گرفتن عکس رادیولوژی است. چنانچه عکس رادیولوژی را قبل از بارداری گرفته اید می توانید با مشورت پزشک، بدون نگرانی ارتودنسی انجام دهید.

در دوران بارداری، استفاده از داروها و مسکن‌های بدون نسخه بسیار خطرناک است و باید از مصرف خودسر آن‌ها پرهیز کرد. بهتر است قبل از هرگونه مصرف داروی مسکن، با پزشک خود مشورت کنید و تنها در صورت تایید او اقدام به مصرف نمایید.

  بسته به وضعیت شما، ممکن است نیاز به برخی تغییرات در درمان وجود  داشته باشد، اما به طور کلی برای ارتودنسی در دوران بارداری روش‌های خاصی وجود ندارد.

بله، ارتودنسی را در دوران بارداری می توان برداشت، زیرا برداشتن بریس و الاینرها نیاز به استفاده از داروی خاصی ندارد.

خیر، انجام ارتودنسی تداخلی با سزارین ندارد. ارتودنسی معمولاً تاثیری بر نحوه زایمان، طبیعی یا سزارین، ندارد. اما در صورت نیاز به زایمان با سزارین، اطلاعات کاملی از وضعیت دندان‌ها و درمان‌های انجام شده قبل از زایمان می‌تواند برای پزشک مراقبت‌های بهتری فراهم کند.

پی نوشت:

این مقاله اقتباس از مطلب ارتودنسی در دوران بارداری سایت آقای دکتر محمد علی ناصری نوشته شده است.

درمان قطعی کبد چرب با داروی گیاهی

کپسول گیاهی کبد چرب موثرترین داروی گیاهی بدون عوارض برای درمان و بهبود کبد چرب و بیماری‌های کبدی است.

این مقاله را پسندیدید؟
نویسنده:
مدیر سایت
ViRYhJeLMKvGC
2024-04-01 00:02:49
پاسخ
0
0
پاسخ
uEIKQBnXDYpfSo
HExLXWmbTqFY
2024-04-24 09:33:34
پاسخ
0
0
پاسخ
ZvJENWUjx
داغ‌ترین برچسب‌ها