خواص سیر خام از دیرباز مورد توجه قرار گرفته است. این گیاه در درمان بسیاری از بیماریها کاربرد دارد و در طب سنتی استفاده از آن رایج است البته طب مدرن نیز بسیاری از خواص آن را مورد تایید قرار داده است.
این گیاه در خانواده پیاز قرار میگیرد و استفاده از آن به عنوان چاشنی در آشپزی، بسیار متداول است.
از آنجا که این ماده غذایی، بوی تند و نامطبوعی دارد. افراد زیادی بی توجه به خواص معجزه گر سیر، از آن گریزانند.
بهتر است بدانید این ماده غذایی به حفظ سلامتی کمک کرده و در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد که می توانید در این بخش از مطالب طب سنتی مجله پزشکی با این موارد آشنا شوید.
خواص سیر خام مربوط به ترکیبات، ویتامین و مواد معدنی است که در این گیاه وجود دارد که به همین دلیل، از آن به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی و یاد می شود همچنین جزء آنتی بیوتیک های خانگی نیز می باشد.
این ماده غذایی دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است و در درمان عفونت و التهاب به عنوان یک کمک درمان کاربرد موثری دارد.
بیشتر خواص سیر به ترکیب گوگردی آن باز میگردد. از این ماده به نام “آلیسین” یاد میشود که بو و طعم تند سیر به دلیل وجود این ماده است.
این ماده یک ترکیب ناپایدار بوده و در صورتی که نشانه های وجود انگل در بدن را دارید لازم است بدانید سیر به واسطه وجود این ماده دارای خواص ضد باکتری، ویروسی، قارچی و انگلی می باشد.
جدول خواص سیر خام
ویتامین و ماده معدنی | میزان ماده مورد نظر در هر ۱۰۰ گرم |
ویتامین K | ۱٫۷۰ میکروگرم |
ویتامین E | ۰٫۰۸ میلی گرم |
ویتامین D | ۰٫۰۰ میکروگرم |
ویتامین A | ۰٫۰۰ میکروگرم |
نیاسین | ۰٫۷۰۰ میلی گرم |
تیامین | ۰٫۱۱۰ میلی گرم |
پیریدوکسین | ۱٫۲۳۵ میلی گرم |
ریبوفلاوین | ۰٫۰۴۰ میلی گرم |
ویتامین (C) | ۳۱٫۲ میلی گرم |
کلسیم | ۱۸۱ میلی گرم |
آهن | ۱٫۷۰ میلی گرم |
مس | ۰٫۲۹۹ میلی گرم |
منگنز | ۱٫۶۷۲میلی گرم |
منیزیم | ۲۵ میلی گرم |
روی | ۱٫۱۶۰ میلی گرم |
فسفر | ۱۵۳ میلی گرم |
خواص سیر خام برای معده
خواص سیر خام برای معده اثبات شده است. بنابراین در برابر مصرف آن مقاومت نکنید!
این امر به سبب خاصیت ضد التهابی، آنتی بیوتیکی آن باز میگردد. با مصرف روزانه یک حبه، زمینه برای درمان سوزش کانال معده، فراهم خواهد شد. همچنین منجر به پاکسازی سیستم گوارشی در نواحی مختلف مانند روده میشود.
در روده دو نوع باکتری مضر و مفید وجود دارد. باکتریهای مفید در هضم و گوارش غذا نقش بسیار مهمی دارند. سیر خواص پروبیوتیکی زیادی ندارد. اما باکتریهای موجود در آن به باکتریهای مفید روده برای هضم غذا کمک خواهند کرد.
این امر در نهایت سیستم گوارشی را تسکین داده و گاز معده را کاهش میدهد.
آیا سیر خام در درمان زخم معده موثر است؟
کسانی که مبتلا به زخم معده هستند میتوانند از خواص سیر خام برای بهبود و تسکین بیماری خود بهره ببرند.
مصرف سیر در زخم معده باعث کاهش التهابات شده و از بروز زخمهای جدید جلوگیری میکند. البته توصیه میشود اگر پس از مصرف با درد یا سوزش در معده، سردرد یا بالارفتن دمای بدن مواجه شدید از خوردن آن خودداری کنید.
خواص سیر خام ناشتا
اگر میخواهید از خواص سیر خام بیشتر بهرهمند شوید، شاید بهتر باشد آن را به صورت ناشتا مصرف نمایید.
- سیر دارای موادی است که به سوزاندن چربیهای بد کمک میکند. اگر بتوانید چند حبه از آن را با معده خالی بخورید، به کاهش وزن و آب کردن چربی های اضافه بدن خود کمک خواهید کرد.
- با اضافه کردن سیر به رژیم غذایی، هیچ کالری اضافی دریافت نخواهید کرد. این در حالی است که میتوانید از آن به عنوان یک طعم دهنده قوی نیز بهره ببرید.
- این ماده غذایی سبب میشود تا مدت بیشتری احساس سیری داشته باشید. به همین دلیل باعث کاهش اشتها میشود.
- مصرف سیر خام به سم زدایی و تصفیه خون کمک خواهد کرد.
از خواص سیر خام ناشتا برای لاغری استفاده کنید!
دستورالعملهای زیادی جهت استفاده از خواص سیر خام ناشتا برای لاغری وجود دارد. توصیه میشود قبل از آن حتما با متخصص تغذیه، مشورت داشته باشید.
اگر بتوانید سیر را به صورت ناشتا مصرف کنید، بسیاری از خواص آن جذب بدن خواهد شد. برای لاغری می توانید سیر را به روش های زیر استفاده کنید:
- به صورت ناشتا، سیر خام را با آب مصرف نمایید. برای این منظور کافی است در یک لیوان آب داغ، دو حبه سیر له شده بریزید. پس از گذشت ۱۰ دقیقه میتوانید آن را بنوشید.
- ترکیب یک قاشق چای خوری سیر له یا خرد شده با سه قاشق غذاخوری روغن زیتون نیز به کاهش وزن کمک خواهد کرد
خواص سیر خام و کاهش کلسترول
سیر خام در کاهش کلسترول موثر است. آلیسین موجود در سیر میتواند از اکسیداسیون LDL یا همان کلسترول بد جلوگیری کند.
کلسترول بالا یکی از مهمترین دلایل بروز ناراحتیهای قلبی است و رسوب آن، باعث اختلال جریان خون و بیماری های قلبی عروقی می شود.
البته باید بدانید این ماده غذایی به تنهایی راهی برای درمان کلسترول بالا نیست. این موضوع تا حدود زیادی به وضعیت سلامتی شما بستگی دارد. درنتیجه هرگز نمی توانید با قطع داروهای تجویزی، با خوردن سیر، بیماری خود را درمان کنید!
خواص سیر خام برای عفونت ادراری
در عفونت ادرای بیمار با درد و سوزش ناخوشایندی مواجه میشوند که اگر درمان به موقع انجام نشود، احتمال عفونت کلیهها نیز وجود دارد.
آلیسین موجود در سیر منجر به کاهش التهاب خواهد شد و به همین دلیل خواص سیر خام برای عفونت ادراری مورد توجه قرار گرفته است.
خواص سیر خام و درمان سرماخوردگی
با بروز علائم این بیماری این سوال ایجاد می شود که در زمان آنفولانزا یا سرماخوردگی چه بخوریم و یکی از پیشنهادات بی شک اضافه کردن سیر خام به رژیم غذاییتان است.
برای این منظور میتوانید آن را به قطعات کوچکتر تقسیم کرده و مانند قرص آن را مصرف نمایید. این روش بهتر از بلعیدن حبه سیر کامل است.
درمان سرماخوردگی با سیر خام و عسل
از خواص سیر خام در کنار عسل به عنوان راهی برای درمان سرماخوردگی استفاده کنید. این امر طعم و عطر آن را نیز بهبود خواهد بخشید.
برای این منظور کافی است یک حبه سیر را به قطعات کوچکتر تقسیم کرده و یک قاشق چایخوری عسل بر روی آن بریزید. ترکیب این دو ماده غذایی برای رفع سرماخوردگیهای خفیف و شدید موثر است.
برای درمان سرماخوردگی چای سیر بنوشید.
برای درمان سرماخوردگی میتوانید به سراغ چای سیر نیز بروید. همانطور که از نام آن پیدا است، این نوشیدنی باید به صورت گرم مصرف شود.
تهیه چای سیر کار چندان مشکلی نیست. یک لیوان آب را در ظرفی مناسب ریخته و همراه دو حبه سیر بر روی شعله گاز قرار دهید.
کافی است ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به آن فرصت دهید. سپس میتوانید آن را بنوشید.
اگر نوشیدن این چای برای شما مشکل است، میتوانید کمی عسل به آن اضافه کنید.
خواص سیر خام برای مردان
مصرف سیر خام در مردان خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد. این امر به دلیل مادهایی به نام آلیوم است. سولفید هیدروژن موجود در سیر به رفع مشکلات نعوظ در مردان کمک میکند. برای این منظور به مردان توصیه میشود در طول روز حداقل یک حبه سیر مصرف نمایند.
خواص سیر برای زنان
سرطان پستان از جمله بیماریهای رایج در زنان است به همین علت پیشگیری از آن، قبل از تشخیص سرطان سینه در بدن بسیار حائز اهمیت است. دلیل بروز این بیماری به طور دقیق مشخص نیست اما عواملی مانند ژنتیک، سبک زندگی و رژیم غذایی در بروز آن موثر هستند. سیر حاوی مادهایی به نام دیآلیل دیسولفید است که این ماده توانایی از بین بردن سلولهای سرطانی را دارد و مصرف آن می تواند خطر بروز سرطان را در بدن کاهش دهد.
خوب است بدانید مردان نیز در خطر ابتلا به سرطان سینه نیز قرار دارند. اما بروز این بیماری در زنان بیشتر شایع است.
دیگر خواص سیر خام
- کاهش فشار خون
- ضد سرطان
- جلوگیری از بروز آکنه
- تنظیم قند خون
- کمک به هضم غذا
- موثر در درمان عفونتهای رودهای با منشا انگلها
- تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
- جلوگیری از بروز علائم کبد چرب
- پیشگیری از بیماریهای عصبی
- کاهش سطح سرب در بدن و جلوگیری از مسمومیت
- کمک به کاهش علائم آسم
- بهبود دهنده زخمها
- تسکین دهنده درد گوش
- جلوگیری از ریزش مو
- افزایش میل جنسی
- کاهش خطر ابتلا به آرتروز
با همه خواصی که در سیر خام وجود دارد، باز هم عده زیادی نمیتوانند از این ماده غذایی استفاده کنند. بهترین پیشنهاد برای این افراد، مصرف مکملهای سیر است.
خوردن سیر خام بهتر است یا پخته؟
آیا خاصیت سیر خام بیشتر است یا پخته؟ این سوال رایجی است که افراد زیادی میپرسند.
با مصرف سیر پخته از خواص آن بهرهمند خواهید شد، اما یکی از ترکیبات مهم آن یعنی آلیسین را از دست میدهید. آلیسین در برابر حرارت مقاومت زیادی ندارد و بلافاصله با خرد کردن یا گاز زدن سیر آزاد میشود.
همچین ویتامین C موجود در آن نیز بر اثر حرارت از بین میرود. به همین دلیل خواص سیر خام بسیار بیشتر از پخته آن است.
مقدار مصرف سیر خام
نمیتوان خواص سیر خام را انکار کرد، اما زیادهروی در مصرف آن میتواند باعث بروز مشکلاتی شود. زیادهروی در این امر زمینه را برای بروز فشار خون، سوزش قفسه سینه مهیا خواهد کرد و شما را به درمان یبوست ناشی از مصرف زیاد سیر، نیازمند خواهد کرد.
به طور کلی توصیه میشود روزانه سه حبه سیر مصرف شود البته برای افراد کاملا سالم و بدون هیچ بیماری زمینه ای.
همچنین خوب است بدانید مصرف سیر له یا خرده شده ارزش غذایی بیشتری نسبت به سیر کامل دارد.
آیا همه میتوانند از خواص سیر خام بهره مند شوند؟
مصرف سیر خام شاید برای همه افراد مناسب نباشد. این گیاه چه به صورت پخته شده و چه به صورت خام طبعی گرم و خشک دارد و در طب سنتی پیشنهاد میشود افرادی که دارای طبع گرم و خشک هستند از مصرف این ماده غذایی پرهیز کنند.
البته برخی بر این باور هستند که با حرارت دادن و تهیه سیر سیاه، اثرات طبع این گیاه کمتر میشود.
با این حال اگر طبع گرم و خشکی دارید، بهتر است در کنار مصرف سیر، از مصلح آن مانند سکنجبین، سرکه و آب انار نیز استفاده کنید.
سخن پایانی
خواص سیر خام برای مردان و زنان به اثبات رسیده است. شاید این ماده غذایی عطر دلپذیری نداشته باشد. اما لازم است جایی برای آن در رژیم غذایی در نظر بگیرید.
تقویت سیستم ایمنی بدن مهمترین فاکتور برای مقابله با انواع بیماریها است که مصرف این ماده غذایی به طور قابل توجهی سیستم دفاعی بدن را تقویت خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
تاثیر هورمون ها بر چاقی شکم
سیاه دانه یک داروی گیاهی معجزه گر
مؤثر ترین روش های خانگی برای درمان جوش
رفع نفخ معده و بوی بد باد شکم