چه موادی نباید به پوست برسند؟
پوست بعنوان مهم ترین و اولین لایه محافظتی بدن، از اهمیت فراوانی برخوردار است و نیاز به رسیدگی ویژه ای دارد. در این راستا ماسک ها و انواع کرم های گیاهی و شیمیایی معرفی می شوند که تعدادی از این مواد می توانند بجای فایده رسانی برای پوست شما مضر باشند. بهترین راهکار محافظت از پوست مراجعه به متخصصین پوست و مو است. اگر قصد استفاده از یک ماسک توصیه شده پوستی را دارید، بهتر است قبل از تهیه آن حتما از یک متخصص مشورت بگیرید.
گاهی ندانسته از موادی برای پوست خود استفاده می کنیم که نه تنها باعث شادابی و زیبایی پوست ما نمی شود، بلکه عوارضی چون آکنه، افزایش چین و چروک، زخم و لک را بر روی پوست ما برجای می گذارد. متاسفانه مواردی وجود دارند که زبان به زبان توصیه می شوند در حالی که از نظر علمی صدمات آنها بر روی پوست به اثبات رسیده است. ما در این مقاله می خواهیم برای شما همراهان عزیز مجله پزشکی از موادی بگوییم که نباید برای پوست صورت استفاده شوند پس اگر شما هم به سلامت پوست خود اهمیت می دهید، ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.
پوست خود را بشناسید
لازم است در هنگام انتخاب و تهیه محصولات آرایشی و مراقبت از پوست و همچنین ماسک های صورت مناسب، نوع پوست خود را بشناسید. این روزها انواع محصولات طبیعی یا شیمیایی مناسب پوست های مختلف در بازار موجود می باشد زیرا هر نوع پوست با توجه به ویژگی های خاص خود باید محصولات بخصوصی را استفاده کند.پوست شما در یکی از گروه های چرب، خشک، مختلت، حساس و نرمال قرار می گیرد. بعضی اوقات ویژگی پوست شما می تواند بعضی عارضه های پوستی را ایجاد کند. برای مثال در صورتی که چربی پوست شما بیش از حد معمول باشد باعث بسته شدن منافذ پوست می گردد و می تواند عامل ایجاد آکنه شود بنابراین باید با استفاده از محصولات مناسب از جمله ماسک صورت چربی، خشکی یا حساسیت، پوست را کنترل کرد.
نکته: پیش از استفاده از هر نوع ماسک صورت تست حساسیت انجام دهید . با استفاده از مقدار کمی از ماسک صورت روی بخشی از پوست از عدم حساسیت پوستتان به محصول مذکور اطمینان حاصل کنید.
باید و نبایدهای استفاده از ماسک های خانگی
بایدها
ماسکها را ۱۰ تا ۳۰ دقیقه روی پوستتان بگذارید. در این مدتزمان، مواد موجود در ماسک وارد منافذ پوستیتان میشوند. شما میتوانید قبل از رفتن به حمام یا خوابیدن در وان، از این ماسکها استفاده کنید.
قبل از استفاده از ماسک صورت، آن را با یک پاککننده ملایم و آب بشویید. این کار باعث میشود تا ماسک بهتر به منافذ پوستتان وارد شود.
بعد از شستن ماسک، بهتر است از مرطوبکننده استفاده کنید.
از آن نوع ماسکهای بدوننسخه در داروخانه استفاده کنید که برای نوع پوستتان مناسب هستند. اگر پوستتان چرب است یا آکنه میزند، باید از ماسکهایی استفاده کنید که منافذ پوست را مسدود نمیکنند.
بعد از استفاده از ماسکها، صورتتان را با آب سرد بشویید تا منافذ باز پوست صورت بسته شوند.
نبایدها
اگر دچار حساسیت پوستی هستید یا دچار آسیب و آزردگی (قرمزی صورت، خارش یا تحریک و جوش صورت) شدهاید، از ماسک صورت خانگی استفاده نکنید.
از ماسک بهطور روزانه استفاده نکنید. استفاده از ماسک، ۱ یا ۲ بار در هفته کافی است.
اگر ماسک بیش از حد روی پوست صورت باقی بماند، امکان دارد به آن آسیب بزند و آن را آزار بدهد.
در هنگام شستن ماسک از روی صورت، پوستتان را بهآرامی پاک کنید تا قرمز، آزرده و تحریک نشود.
موادی که نباید بر روی پوست صورت استفاده شوند
اسپری مو
برخی از خانم ها پس از آرایش برای تثبیت آن از اسپری مو استفاده می کنند اما زدن اسپری مو به صورت به علت دارا بودن لاک و الکل سبب از بین رفتن رطوبت پوست و خشکی آن و افزایش چین و چروک خواهد شد. مواد موجود در اسپری مو می تواند باعث حساسیت پوست صورت نیز شود.
دئودرانت (ضدعرق)
اگر فکر می کنید برای عرق نکردن صورت در روزهای گرم تابستانی و جلوگیری از آب شدن آرایش، استفاده از دئودرانت موثر است، سخت در اشتباه هستید. دئودرانت از عرق زیربغل جلوگیری می کند اما استفاده از آن برای ناحیه صورت سبب آسیب به پوست خواهد شد. برای اینکه پوستی زیبا و سالم داشته باشید ، شما باید به پوست اجازه تنفس بدهید.
رنگ مو
در صورت رنگ زدن مداوم موها و ابروها، پوست اطراف چشم و ابرو آسیب می بیند. همچنین این کار سبب حساسیت پوست اطراف چشم و حتی سوزش و اشک چشم می شود پس برای اینکه رنگ ابروهایتان را با رنگ موهای خود هماهنگ نمایید، از یک رنگ پایه گیاهی و یا ریمل ابرو استفاده کنید.
شامپو
برخی از افراد برای شستشوی صورت همیشه از شامپو استفاده می کنند. شامپوها اگر چه برای شستشوی موها از آلودگی و چربی های اضافی مناسب هستند اما برای مولکول های حساس و ظریف پوست طراحی نشده اند و تنها می توانند آلودگی را از سطح موها پاک کنند. استفاده از شامپو برای شستن صورت سبب از بین رفتن رطوبت پوست و خشک شدن پوست صورت و پوسته پوسته شدن آن می شود.
سرم مو
استفاده از سرم مو برای پوست صورت، تنها به دلیل درج نام "سرم" مناسب نیست زیرا سرم مو حاوی عطر است که می تواند بسیار برای پوست صورت حساسیت ایجاد کند و این ماده برای درمان چین و چروک مناسب نیست.
لوسیون بدن
مواد موجود در لوسیون بدن سنگین تر و حاوی عطر هستند بنابراین استفاده از لوسیون های بدن برای صورت مناسب نیست و برای پوست صورت باید از محصولات ملایم تر استفاده شود.
کرم های پا
برای مرطوب کردن پوست صورت حتی در صورت عدم دسترسی به مرطوب کننده هرگز از کرم های پا استفاده نکنید زیرا این کرم ها درای فرمالاسیون و لایه بردارهای شیمیایی هستند که برای پینه های عمیق پا مناسبند و برای صورت بسیار قوی، ضخیم و چسبناک هستند و نامناسب می باشند.
پراکسید هیدروژن
یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از عفونت در آسیب هایی مانند بریدگی و سوختگی استفاده از پراکسید هیدروژن بعنوان یک ضد عفونی کننده ی ملایم می باشد، اما استفاده از پراکسید هیدروژن به خاطر ماهیت سایندگی برای درمان جوش مناسب نیست و سبب سوزش و التهاب پوست و به دلیل فشار اکسیداتیو، موجب تاول پوست می شود.
الکل
برای درمان جراحت و بسیاری از مشکلات پوستی، استفاده از الکل مناسب است اما استفاده از الکل روی صورت در چند دقیقه اول احساس خنکی ایجاد می کند اما پس از آن الکل باعث حساسیت و تغییرات بسیار ناراحت کننده می شود پس اگر از محصولات مراقبت از پوست استفاده می کنید ، دقت کنید که حاوی مقدار زیادی الکل نباشد.
لاک ناخن
برخی از افراد برای انجام طراحی های خاص روی صورت از لاک ناخن استفاده می کنند اما لاک های ناخن حاوی مواد آکریلیک هستند که سبب خشکی پوست شده و به سختی پاک می شوند. پس بهتر است از رنگ های مناسب صورت برای این طراحی ها استفاده نمایید.
کره
استفاده از کره به دلیل دارا بودن ترکیباتی با خواص رطوبت رسانی و آنتی اکسیدانی برای رطوبت رسانی پوست بدن توصیه می شود اما استفاده از کره برای پوست صورت مناسب نیست زیرا سبب بروز جوش و دانه های سیاه می شوند.
شکر و نمک
برای لایه برداری پوست بدن از شکر و نمک استفاده می شود اما استفاده از این مواد برای صورت تان مناسب نیست زیرا پوست صورت بسیار نازک تر و حساس تر از پوست دیگر نقاط بدن است واین مواد، پوست صورت شما را خراش می دهد.
جوش شیرین
برخی از ماسک های صورت حاوی جوش شیرین هستند, اما این ماده شامل pH 9 می باشند و باعث جذب تمام اسیدهای خوب پوست و خشکی آن می شوند بنابراین برای جلوگیری از خشکی پوست و تولید روغن های طبیعی پوست از زدن جوش شیرین البته به تنهایی به پوست خودداری کنید، در واقع جوش شیرین نباید به تنهایی و به صورت مداوم استفاده شود.
لیمو
استفاده از لیمو، پوست صورت را روشن و شفاف می کند اما این ماده اسیدی سبب رسیدن آسیب به پوست صورت و خشکی پوست، سوختن یا حتی تاول می شود پس برای روشن شدن پوست صورت تان به جای لیمو از کرم های روشن کننده پوست استفاده نمایید.
وازلین
وازلین سبب حفظ رطوبت پوست های بسیار خشک است اما یک درمان دراز مدت یا نرم کننده ی مناسب نیست زیرا وازلین سبب جذب کثیفی و آلودگی شده و جلوی هوا و رطوبت اضافی را می گیرد بنابراین سبب خشکی پوست می شود.
آب داغ
دوش آب داغ سبب از بین رفتن رطوبت لایه ی بیرونی پوست، کاهش روغن های طبیعی لایه ی اپیدرم، تخریب لایه ی محافظتی که سبب از دست رفتن رطوبت پوست می شود، می گردد و بنابراین منجر به خشکی و عدم تعادل پوست می شود پس به جای آب داغ، از آب ولرم استفاده کنید تا پوست شما دچار خارش نشود.
خمیر دندان
احتمالا شنیده اید که خمیر دندان برای از بین رفتن جوش مفید است و سبب خشک شدن جوش می شود اما باید بدانید خمیر دندان حاوی موادی می باشد که سبب خشکی و تحریک پوست می شوند و از نظر شیمیایی، این پتانسیل را دارد که پوست را بسوزاند و باعث زخم های تیره ای شود که از بین بردن آن، نیاز به صرف هزینه بیشتر دارد و بسیار زمان بر است پس بجای آن، از داروی پراکسید بنزوئیل یا کمی روغن درخت چای استفاده کنید.
نکته: اگر برای رفع نقاط سرسیاه روی بینی از خمیردندان استفاده کردید حتما بعد از شستشوی آن بخش از پوست با یک نرم کننده ی طبیعی پوست خود را مرطوب کنید.
اسید استیک همانند سرکه
زدن سرکه به صورت مانند یک تونر عمل میکند اما استفاده از آن برای صورت مضر است و پوست صورت را می سوزاند بنابراین بهتر است به جای آنکه از سرکه به عنوان تونر استفاده نمایید، از یک تونر حاوی مواد ملایم تر استفاده کنید.
مایونز
گرچه استفاده از مایونز برای موها مفید است و سبب رطوبت رسانی به موها می شود اما استفاده از مایونز برای صورت سبب حفظ رطوبت پوست نمی شود بلکه مایونز به علت اسیدی بودن به پوست اجازه تنفس نداده و می تواند منافذ پوست را مسدود کند.
بیشتر بخوانید:
شستن موها
مزوتراپی
غبغبتان را آب کنید
جایگزین سالم لوازم آرایشی
به کدام خال ها دست نزنیم
کمبود خواب و صدمات پوستی