بادکش درمانی چه مواقعی استفاده میشود و چه اثراتی دارد؟
باد کش درمانی ریشه در طب چینی دارد که توانست خیلی زود در خاورمیانه طرفداران خود را پیدا کند و امروزه در سرتاسر دنیا بهعنوان روش درمانی اثربخشی شناخته می شود. این درمان بر اساس مکش صورت میگیرد. این مکش توسط افرادی ماهر با ابزاری شبیه به لیوان بر روی پوست صورت می گیرد. مکش ایجاد شده اثری مثبت بر روی جریان خون داشته و باعث تسهیل آن میشود. این خونرسانی بهتر میتواند به بهبودی و درمان بیماری ها کمک کند.
شاید شما در مورد این شیوه درمانی موثر، اطلاعات کافی نداشته باشید درنتیجه ما در این مقاله میخواهیم برای شما همراهان عزیز مجله پزشکی از این درمان غیرشیمیایی بگوییم و اثرات آن را با شما درمیان بگذاریم. برای شناخت این روش درمانی تا انتهای مقاله مارا همراهی کنید. در همین ابتدا توصیه اکید ما بر این است که این شیوه درمانی توسط افراد متخصص و در محیط های درمانی با رعایت کامل بهداشت انجام شود.
بادکش درمانی چیست؟
بادکش درمانی طرفداران بسیار زیادی را در سرتاسر دنیا دارد. آنها عقیده دارند که این روش میتواند جریان QI را در بدن بهبود بخشد این کلمه از زبان چینی گرفته شده و به معنای نیروی زندگی است. آنها بر این باورند که این مکش میتواند نیروی زندگی را در بین رگهای آنها به جریان بیندازد و باعث تعادلی بین منفی و مثبت در بدن شود. در طب چینی آمده است هنگامی که بدن بتواند تعادلی مناسب در بین مثبت و منفی ایجاد کند، سیستم ایمنی بدن تقویت شده و بدن در برابر عوامل بیگانه و بیماریزا مقاوم می شود و فردی که این درمان را می گیرد، شاهد بهبود جریان خون و کاهش درد خواهد بود.
همانطور که مشاهده میکنید طرفداران بادکش درمانی، این روش را مؤثر در درمان بیشتر بیماریها میدانند. تحقیقات ثابت کرده که بادکش ها میتوانند در محلی که بر روی پوست قرار می گیرند، جریان خون را افزایش دهند و این بهبود گردش خون، تحریکات و فشارهای عضلانی را کمتر کرده و باعث ترمیم سلولی می شود و از طرفی دیگر گفته می شود که این شرایط در شکلگیری بافتهای همبند و رگهای خونی اثر مثبتی دارد.
این روش درمانی توسط درمانگرهای ماهر و باتجربه انجام میشود و برای بادکش کردن لیوانهای مخصوصی را در نواحی مشخصی از پوست قرار می دهند. همانطور که گفته شد هدف از بادکش کردن، میتواند کاهش درد، از بین بردن التهاب، افزایش گردش خون، آرامش اعصاب و در انتها ماساژی عمیق برای بافت های زیرین است. در این روش از بادکش هایی با جنس بامبو، شیشه، سیلیکون و ظروف سفالی استفاده میشود.
انواع بادکش درمانی
هنگام ابداع این روش درمانی در ابتدا از شاخ حیوانات استفاده میشد و سپس لیوان های سرامیکی و بامبو ساخته شدند. علت مکشی که ایجاد میشود در مرحله اولیه گرما است زیرا لیوانها قبل از استفاده با آتش گرم شده و سپس بر روی پوست قرار میگیرند هنگامی که لیوان سرد میشود، شروع به کشیدن پوست به داخل میکند. امروزه بیشتر از لیوانهای شیشهای استفاده میشود که حالت انتهای آنها شبیه یک توپ گرد است. بادکش درمانی به دو صورت انجام می شود:
حجامت خشک: تنها با مکش انجام می شود.
حجامت مرطوب: همراه با مکش، خونریزی کنترل شدهای هم وجود دارد.
در هر دو روش برای شروع درمان، باید هوای داخل لیوان تخلیه شود. برای اینکار درمانگر ماده مشتعلی مانند الکل، کاغذ و گیاهان دارویی را داخل لیوان قرار داده و آن را آتش میزند. هنگامی که آتش خاموش می شود بهسرعت لیوان به صورت وارونه بر روی پوست قرار می گیرد. هنگامی که فضای داخل لیوان رو به سردی می رود، خلأ ایجاد شده، باعث کشش پوست به درون لیوان میشود.
در این مرحله عروق خونی پوست باز شده و پوست به صورت ملتهب و قرمز درمیآید. اصولاً بهطور میانگین هر لیوان سه دقیقه در محل قرار داده شده میماند. در روشهای جدیدتر بادکش درمانی، به جای آتش از پمپهای لاستیکی برای ایجاد خلأ در لیوان ها استفاده می شود. لیوان های سیلیکونی این خاصیت را دارند که با حالت مکشی که در آنها ایجاد میشود، بر روی پوست به حالت ماساژ، حرکت کنند و اثر بادکش را با ماساژ همراه کنند.
در روش بادکش خشک همان سه دقیقه مکش خفیف را خواهید داشت اما در روش مرطوب، پس از برداشتن لیوان درمانگر برشهایی نازک را توسط تیغ های جراحی بر روی پوست زیر بادکش ایجاد میکند و دوباره بادکش را روی آن قرار میدهد تا مقداری خون از بدن شما بیرون بیاید. تعداد لیوانهای استفاده شده در هر جلسه ممکن است متفاوت باشد در جلسههای اول از تعداد لیوان کمتری بطور مثال سه تا پنج لیوان بادکش استفاده میشود و اصولاً بیشتر از هفت لیوان در یک جلسه استفاده نمیشود.
اگر از روش مرطوب استفاده شود پس از انجام بادکش از پماد و باندهای آنتیبیوتیک بر روی زخم استفاده می گردد تا از بروز عفونت جلوگیری شود. پس از ده روز پوست به حالت اولیه خود برمیگردد. در بین طرفداران بادکش درمانی، بادکش درمانی مرطوب اولویت بیشتری دارد زیرا آنها عقیده دارند که در این روش، سموم بدن نیز دفع می شود. البته امروزه بعضی از درمانهای بادکش درمانی با طب سوزنی هم همراه شده است و درمانگر ابتدا سوزن های مخصوص را وارد پوست کرده و سپس بر روی آنها لیوانهای شیشهای را قرار میدهد.
چه بیماریهایی به بادکش درمانی جواب مثبت میدهند؟
همانطور که گفتیم این روش برای تعداد زیادی از بیماریها مورد استفاده قرار می گیرد مخصوصاً برای از بین بردن دردهای عضلانی. تحقیقات نشان داده که این روش در درمان اختلالات گوارشی و پوستی هم بسیار مؤثر بوده است. محققین پس از طی مراحل مطالعاتی علمی اعلام کردهاند که بادکش درمانی می تواند در درمان بیماریهای زیر کمککننده باشد:
-
فلج بخشی از صورت
-
زونا
-
آکنه و جوشهای پوستی
-
سرفه و تنگی نفس
-
فتق
-
دیسک کمر
-
عوارض بادکش درمانی
در بین متخصصین حجامت درمانی بی خطر شناخته شده به شرطی که توسط یک متخصص حرفه ای صورت بگیرد در بادکش درمانی گاها عوارضی در محل گذاشتن لیوان ها مشاهده می شود که از شایعترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
درد و ناراحتی ملایم
-
کبودی
-
عفونت پوستی
درچه گروه هایی بادکش درمانی انجام نشود؟
گروه کودکان: کودکانی که زیر چهار سال دارند از بادکش درمانی استفاده نکنند و کودکان بزرگتر از چهار سال هم دورههای درمانی کوتاه را زیر نظر پزشک بگذرانند.
گروه سالمند: با افزایش سن تغییرات زیادی در پوست ایجاد می شود و پوست حالتهای کشسانی و الاستیک خود را از دست داده و شکنندهتر میشود. همچنین در این دوران اصولاً داروهای زیادی مصرف میشود که میتواند شرایط را از حالت ایمن برای بادکش درمانی خارج کند.
گروه زنان: در زنان باردار انجام بادکش درمانی در ناحیه شکم و کمر توصیه نمیشود. و همچنین زنانی که در دوران عادت ماهیانه به سر میبرند بهتر است از بادکش درمانی استفاده نکنند.
موارد دیگر: اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید
اگر پوست شما دچار آفتاب سوختگی شده است
اگر روی پوست شما زخم وجود دارد
اگر اخیرا آسیب جدی یا تروما داشتهاید
اگر اختلالی در اندامهای داخلی شما وجود دارد
بیشتر بخوانید:
کمک هایی که باعث مرگ می شوند
دست ها و سلامت قلب
عادت های سرطانزا
کجای سرتان درد می کند؟
بوی بد واژن