بعد از بهبودی آیا کرونا تمام میشود؟
ما در این مقاله میخواهیم در مورد یافتههای جدید کرونا ویروس ۲۰۱۹ با شما همراهان عزیز مجله پزشکی گفتگو کنیم برای اطلاع از آخرین یافتههای علمی در مورد ویروس مرموز کرونا ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید. با توجه به نوظهور بودن کووید ۱۹ میتوان گفت اطلاعات در مورد آن بسیار ناقص است و بعضی مواقع اطلاعات و یافتههای جدید، یافتههای قبلی را زیر سوال میبرد یا تکمیل می کند.
از طرفی دیگر اطلاعات غلط میتواند استرس را بالا برده، سیستم ایمنی را ضعیف کرده و احتمال ابتلا به کرونا ویروس را بیشتر کند درنتیجه توصیه ما بر این است که حتماً اطلاعات خود را از منابع معتبر به روز رسانی کنید. ما در مجله پزشکی، سعی کردهایم تمامی اطلاعات را بر مبنا و پایه علمی بیان کنیم. برای آشنا شدن با اطلاعات جدید کرونایی، ما را دنبال کنید.
عوارض کرونا میماند
تحقیقات زیادی بر روی عوارض کرونا، در جهان درحال انجام شدن است و هرچه زمان بگذرد، میتوان عوارض را در طولانی مدت مورد بررسی قرار داد. متخصصین اعلام داشتهاند که افراد مبتلا به کرونا ویروس، پس از بهبودی همچنان درگیر عوارض ریوی این بیماری خواهند ماند و میتوان گفت این ویروس می تواند بدن افراد را در مقابل بیماریهای دیگر آسیبپذیر سازد. برای این بیماری، عوارض پس از درمانی تصور میشود، که برای بیماریهایی چون سرطان پس از بهبودی هم به این شدت انتظار نمیرود.
البته این عوارض ماندگار، بیشتر در افرادی دیده شدهاست که صدمات ناشی از کرونا ویروس، در آنها شدید بوده و ریه افراد به حدی آسیب دیده است که احتیاج به دستگاه های تنفسی داشتهاند. طبق آزمایش ها هنگامی که کرونا ویروس به ریه افراد باشدت بالا حمله میکند، بافت ریه را دچار زخم کرده و عارضه فیبروز ریوی پیش می آید. با فیبروز ریوی، بافت ریه ضخیمتر میشود درنتیجه درکار تبادل اکسیژن اختلال به وجود میآید.
اختلال در اکسیژن رسانی، میتواند نارسایی تنفسی را به دنبال داشته باشد. تعدادی از افراد مبتلا به کرونا با عارضههای شدید، پس از بیماری مورد آزمایشات متعدد قرار گرفتند و مشخص شد تعدادی از آنها پس از بهبودی هم به فیبروز ریوی دچار شدند و پیدایش این فیبروز در سه سال بعد هم امکانپذیر است. افرادی که دچار فیبروز ریه می شوند، ممکن است نتوانند از این بیماری جان سالم به درببرند و در صورت بهبودی هم با عوارض زیادی روبرو می شوند به صورتی که زندگی بعضی از آنها وابسته به ونتیلاتور شده و یا حتی مجبور به انجام پیوند ریه می شوند.
پزشکان زیادی در مورد عوارض کرونا در طولانیمدت بر روی ریهها، در حال تحقیق و بررسی هستند و هنوز جهان منتظر رسیدن این تحقیقات به نتایج نهایی و تولید داروهایی است که بتواند این عوارض را کنترل کند. در ۴۰ درصد از افراد مبتلا به کرونا با عارضههای شدید ریوی، سیستم ایمنی بدن پاسخ شدیدتر از نیاز از خود نشان می دهد که همین مورد میتواند فیبروز ریوی را به وجود بیاورد. اکنون متخصصین درحال کار بر روی داروهایی هستند که بتوانند موارد مربوط به فیبروز ریوی را از بین ببرد البته تا یک دارو تولید شود و توسط سازمان غذا و دارو مورد تایید قرار بگیرد، زمان زیادی مورد نیاز است درنتیجه میتوان گفت پیشگیری در رابطه با کرونا بسیار بهتر از درمان است.
کرونای جدید عفونی تر شده است
تحقیقات جدید نشان دادهاند که جهش در ژنوم ویروس اتفاق افتاده است و آن را عفونی تر کرده است. این جهش بسیار کوچک اما مخرب است و کرونا ویروس توسط آن میتواند خود را براحتی به سلولها وصل کند و تکثیر شود. این جهش توانسته کرونا ویروس را به دشمنی قدرتمندتر تبدیل کند و میتوان گفت ۳ تا ۹ برابر آن را عفونی تر کرده است. البته دادههای بالینی نشان می دهد که کشندگی آن با توجه به عفونی شدن بیشتر، تفاوت زیادی با حالت اولیه نکرده است. البته این نوع کرونا ویروس، نسبت به نوع اول با شدت بیشتری منتقل میشود.
میزان تاثیر واکسن مشخص نیست
دانشمندان و محققین اعلام کردهاند که اگر واکسن کووید ۱۹، مراحل انتهایی خود را بگذراند و به تولید انبوه هم برسد، باز مشکل بطور کامل رفع نمیشود و شاید ناچار باشیم زندگی با کرونا را آموزش ببینیم و آن را به مدتی طولانی همراه خود داشته باشیم. زیرا طبق یافتهها، واکسن کرونا ویروس در همه افراد به یک شکل عمل نمیکند و نمیتواند در همه گروههای سنی ایمنی ایجاد کند و از طرف دیگر هم نمیتوان به طول مدت ایمنی امیدوار بود. همچنان که مشاهده کردهایم افرادی که به کرونا ویروس مبتلا شدهاند پس از مدتی ایمنی بدن آنها پایین آمده است درنتیجه میتوان گفت استفاده از ماسک، شستن مرتب دستها و فاصلهگذاری اجتماعی، مواردی است که مجبوریم وارد روال عادی زندگی خود کنیم و هرچه زودتر به بودن آنها عادت کنیم.
بهترین و بدترین نوع ماسک
تحقیقات نشان داده که استفاده از ماسک میتواند درصد ابتلا به کرونا ویروس را بسیار پایینتر بیاورد اما محافظت همه ماسکها از ویروس کرونا به یک اندازه نیست. دانشمندان تحقیقاتی را بر روی ماسک های متفاوت انجام دادهاند و قدرت محافظت آنها را پس از ۲۰ دقیقه در محیط آلوده، مورد بررسی قرار دادهاند و نتایج اینگونه نشان داد که ماسکهای N99 نسبت به ماسک های N95 کارایی بیشتری دارند و توانسته اند در ۲۰ دقیقه تا ۹۹ درصد در مقابل کرونا ویروس، مقاومت کنند.
اما این نوع از ماسک ها در دسترس همگان قرار ندارد. بهترین گزینهها عبارتاند از N95 که البته با توجه به توصیههای سازمان جهانی بهداشت، در رابطه با اینکه افراد ناقل کرونا ویروس نباید از این ماسک استفاده کنند و از آنجایی که ممکن است افراد، ناقل بدون عارضه باشند و خود متوجه بیماری نشوند، بهتر است این ماسک را مورد استفاده قرار ندهید. پس از ماسک های N95 ماسکهای جراحی قرار دارند و پس از آن فیلترهای جاروبرقی که میتوان آنها را در ماسکهای پارچهای قرار داد و سپس حولهها، پارچههای مخلوط پنبه و بافت بالشهای ضد میکروب.
بیشتر بخوانید:
فعالیت های کشنده کرونایی
غذایی دارویی برای کرونا
ضدحمله کرونا ویروس
کرونا و چاق ها
نوع خفیف کرونا هم خطرناک است
همدست جدید کرونا