این روزها بیشترین دغدغه مردم را ویروس کرونا تشکیل داده است. ویروسی که توانسته در مدت کوتاهی زندگی عادی مردم جهان را مختل کند. یکی از مشاغلی که در آن احتمال انتقال ویروس کرونا بالا است، دندانپزشکی و انجام خدمات دندانی است. ما در این مقاله می خواهیم راه های احتمالی انتقال ویروس کرونا را در حیطه دندانپزشکی و روشهای پیشگیری از آن را بیان کنیم.
انتقال ویروس کرونا از وسایل دندانپزشکی
در همین مدت کوتاه تحقیقات زیادی بر روی ویروس کرونا انجام گرفته است اما به علت کوتاه بودن طول تحقیقات، نمی توان به طور کامل به نتیجه تحقیقات استناد کرد. اطلاعات علمی در خصوص اینکه ویروس کرونا تا چه مدت می تواند در محیط های باز زنده بماند، وجود ندارد و کلا تنها راه رعایت اصول بهداشتی و ایمنی است.
در صورتیکه برای خدمات دندانپزشکی و کاشت ایمپلنت و لمینت به دندانپزشکی مراجعه میکنید، حتماً از دندانپزشک بخواهید که تمام ابزارها و وسایل خود را برای پر کردن و عصب کشی و عمل جراحی کاشت ایمپلنت و یا گرفتن قالب برای کاشت لمینت، ضدعفونی کند تا احتمال انتقال ویروس کرونا از فرد قبلی به شما، کاهش پیدا کند.
انتقال ویروس کرونا از طریق اتاق انتظار دندانپزشکی
-
انجام کارهای دندانپزشکی اصولا زمان زیادی را می طلبند و ممکن است مجبور شوید چند ساعت در اتاق انتظار بمانید تا نوبتتان شود.
-
اگر اتاق انتظار به اندازه ای شلوغ است که نمی توانید فاصله ایمن یک متر و نیم را حفظ کنید حتماً از ماسک استفاده کنید.
-
با دیگر بیماران مشغول صحبت نشوید و این مدت را با خواندن کتاب شخصی خود بگذرانید.
-
اگر فرد بیماری در اتاق انتظار است بهتر است بیرون مطب منتظر بمانید.
-
اگر بیشتر از دو ساعت در اتاق انتظار مانده اید دستان خود را شسته یا ضدعفونی کنید.
-
سعی کنید با دست ها، چشم، دهان و بینی خود را لمس نکنید. ویروس کرونا از طریق مخاط بدن به راحتی منتقل می شود.
کاشت ایمپلنت و احتمال ابتلا به ویروس کرونا
یکی از دلایل مهم احتمال ابتلا به ویروس کرونا ضعف سیستم ایمنی بدن است. درنتیجه اگر میخواهید عمل جراحی کاشت ایمپلنت را انجام دهید و نمی توانید آن را به تاخیر بیندازید، بهتر است قبل از انجام عمل، سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید.
اگر از آن دسته افراد پر خطر هستید یا مرتب دچار عفونت می شوید، احتمالا سیستم ایمنی ضعیفی دارید و تا می توانید چنین عمل هایی را به تاخیر بیندازید.
چطور بفهمیم سیستم ایمنی بدنمان ضعیف است؟
-
اگر مرتب دچار عفونت می شوید.
-
اگر زخم ها حتی ناچیز مدت ها بر روی بدنتان می ماند.
-
اگر بدنتان در ترمیم صدمات و زخم ها توانایی خوبی ندارد.
-
اگر مبتلا به بیماری های هپاتیت، ایدز، ام اس، هستید.
-
اگر اختلال در گردش خون یا مشکلات هضم یا سوءهاضمه و مشکلات دفع توسط روده ها را دارید.
چگونه پیش از عمل سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم؟
سیستم ایمنی بدن شامل گلبول های سفید و آنتی بادی ها، گره های لنفی و ارگان های دیگری می شود که از بدن در برابر بیماری ها محافظت می کند. هرگونه اختلال در عملکرد سیستم ایمنی می تواند شما را در معرض ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله کرونا قرار دهد.
ضعف سیستم ایمنی بدن می تواند جزئی یا حاد باشد. اصولا اختلال جزئی در سیستم ایمنی توسط فرد تشخیص داده نمی شود اما در این شرایط بهتر است همه با دقت واکنش بدن خود را به عفونت و زخم، بررسی کنند.
برای تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل ویروس کرونا قبل از عمل ایمپلنت بهتر است کارهای زیر را انجام دهید:
حفاظت از بهداشت فردی و تنفسی.
نکته: اگر در دهان شما زخمی وجود دارد حتما تا روز عمل روزانه چند بار با محلول نمکی آن را شستشو دهید.
انجام یک چکاپ برای بررسی سلامت بدن و بررسی کلی از نظر عفونت.
از نزدیک شدن به افراد بیمار پرهیز کنید. ویروسها در مخاط بدن فرد بیمار زندگی می کنند و در صورتی که عطسه یا سرفه بیمار در فاصله نزدیکی از افراد دیگر انجام گیرد احتمال انتقال ویروس وجود خواهد داشت
غذاهای مقوی بخورید
اگر آزمایش های شما کمبود یک ویتامین مخصوصا (ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E، فولیک اسید و آهن و روی) را نشان می دهد با تجویز پزشک از مکمل استفاده کنید.
نکته: تغذیه مناسب و مصرف ویتامین ها به شما کمک می کند که دوره ترمیم و بهبودی بعد از عمل جراحی کاشت ایمپلنت کوتاه تری داشته باشید و پایه ایمپلنت شما به سرعت با استخوان فک جوش بخورد.
کپسول گیاهی کبد چرب موثرترین داروی گیاهی بدون عوارض برای درمان و بهبود کبد چرب و بیماریهای کبدی است.