به چه روش هایی می توان به نوزاد شیر داد؟
شیر دادن یکی از شیرین ترین تجربه های مادران است که به دنبال زایمانی سخت، اولین حس خوب بین مادر و فرزند را شکل می دهد.
باید بدانید این حرکت غریزی هم نیاز به آموزش و یادگیری دارد. شما می توانید پس از مدتی راهی را پیدا کنید که در آن هم نوزاد در حالت آرامی قرار بگیرد و هم بتوانید از کودک خود حفاظت و مراقبت کنید و هم فشاری به ستون فقرات و دیگر اندام های بدن شما وارد نشود.
شیردادن به صورت مرتب و روزانه تکرار می شود و اگر شرایط خوبی فراهم نشود، ممکن است به بدن کودک صدمه و آسیب وارد شود. در این مقاله می خواهیم با وضعیت های استاندارد شیر دادن آشنا شویم.
وضعیت گهواره
یک استایل شیردهی سنتی.
برای اینکه شرایط را مناسب کنید اگر روی صندلی نشسته اید یک زیرپایی، زیر پاهای خود قرار دهید و بهتر است صندلی دسته دار باشد تا دست خود را به آن تکیه دهید.
اگر روی تخت نشسته اید، بهتر است به دیواره تخت تکیه دهید و پاهای خود را دراز کنید.
سر نوزاد خود را بر روی بالش مخصوص شیردهی قرار دهید و او را بر روی پهلو بچرخانید در این حالت روی بدن نوزاد به طرف بدن شما قرار می گیرد. شکم، زانو و صورت.
در این شرایط مواظب باشید دست نوزاد که به سمت پایین است، در جای مناسب قرار دهید.
سر و بالش نوزاد را در خم آرنج قرار دهید.
در این حالت میتوانید گردن، سر، ستون فقرات و باسن نوزاد را با ساعد دست خود، محافظت کنید.
این وضعیت برای نوزادانی که به طور کامل رسیده اند مناسب است. یعنی نوزادانی که در زمان مقرر خود به دنیا آمده اند. اما برای زنانی که عمل سزارین را انجام داده اند این روش زیاد مناسب نیست و ممکن است به شکم و بخیه ها فشار وارد کند.
از طرفی حفاظت از گردن در این شرایط کمی سخت است و شاید زمان مناسب تر برای استفاده از این استایل شیردهی، پس از یک ماهگی و قدرتمند شدن عضلات گردن نوزاد باشد.
وضعیت زیر بغل
نوزاد را کاملا زیر بغل و در کنار خود قرار دهید.
صورت او رو به بدن شما قرار می گیرد و سینه شما با پایین صورت او مماس می شود.
یک دست را کنار بدن خود بگذارید و با دست دیگر شانه، گردن و سر نوزاد را حمایت کنید.
نوزاد را به سمت سینه خود ببرید. در این روش مواظب باشید که دماغ نوزاد به سینه فشرده نشود تا نوزاد بتواند راحت تنفس کند و از خود برای خوردن شیر، مقاومت نشان ندهند.
اگر کودک مرتب خود را به سمت عقب هل دهد، به ستون فقرات و گردن او فشار وارد می شود. این روش برای مادرانی که عمل سزارین را پشت سر گذاشته اند مناسبتر است. در این حالت نوزاد با شکم مادر تماس زیادی ندارد. در این وضعیت می توانید خودتان نوزاد را به سمت سینه ببرید در نتیجه برای نوزادانی که هنوز کوچک هستند و قدرت کافی ندارند و نمی توانند دهانشان را به راحتی بر روی نوک سینه قرار دهند، روش مناسبی است.
این وضعیت شیردهی به مادرانی که سینه های بزرگ با نوکی صاف هم دارند، کمک می کند تا بتوانند به نوزاد شیر دهند. در مواردی که نوزاد دوقلو داشته باشید با این روش می توانید به هر دو شیر دهید.
وضعیت خمیده به پهلو
اگر می خواهید به صورت خمیده به نوزاد خود شیر دهید باید حتماً از چند بالش کمک بگیرید تا آسیبی به بدنتان وارد نشود. بهتر است از همسر خود بخواهید که چند بالش را در قسمت کمر، یک بالش را زیر شانه و یک بالش را بین زانوهای شما قرار دهد.
در این حالت و با کمک بالش ها باید باسن با ستون فقرات در یک راستا قرار گیرد.
سپس کودک را در حالتی که مستقیم به سمت شماست جلو بیاورید.
دست خود را دور سر او قرار دهید.
می توانید همین دست خود را بر زیر سر خود هم قرار دهید یعنی از زیر سر شما تا. پشت سر کودک.
در این حالت شیر دهی، سر نوزاد باید کمی بالاتر قرار گیرد.
حال می توانید دست خود را زیر سر نوزاد قرار دهید یا یک بالش مخصوص زیر سرش بگذارید.
نباید نوزاد به سختی به سینه شما برسد. شما هم نیازی نیست خم شوید. میتوانید این فاصله را با یک حوله تا شده یا یک بالش نرم پر کنید.
این روش برای مادرانی که سزارین انجام داده اند و نمی توانند به نوزاد نشسته شیردهند یا مادرانی که در طول شبانه روز مجبورند مرتب به نوزاد خود شیر بدهند یا مادرانی که شبها چندین بار به نوزاد شیر می دهند، حالت مناسبی است.
وضعیت کوالا
در این شرایط کودک را همانطور که به حالت عمودی است روی پای خود قرار دهید. یعنی باسن کودک روی ران شما قرار بگیرد و پاهای او از دو طرف پای شما آویزان شود.
دست خود را پشت کمر او قرار دهید و از او حفاظت کنید.
در این حالت کودک میتواند به راحتی شیر بخورد. البته این روش در زمانی که کودک بزرگتر شده باشد و قادر به کنترل گردن خود باشد، مناسب است.
وضعیت بیولوژیک
بیولوژیک یا همان تکیه زدن به اینگونه است که یک جای راحتی را پیدا می کنید سپس به حالت نیمه نشسته تکیه میدهید.
کودک را روی شکم خود قرار می دهید.
در این حالت شکم کودک بر روی شکم مادر قرار می گیرد و سر او به سمت سینه مادر.
کودک بدون نیاز به کمک شما میتواند شیر بخورد. البته همیشه دست خود را به عنوان تکیه گاه پشت کودک قرار دهید.
شیردهی بعد از سزارین
بهترین حالت شیردهی پس از عمل سزارین و بخیه های شکمی، حالت لم داده است.
به حالت نیمه خوابیده و نشسته در بیاید.
کودک را به گونه ای قرار دهید که تماسی با جای زخم های شکم شما نداشته باشد.
کودک را به حالت افقی قرار داده و دهان او را به سینه تان نزدیک کنید.
بهتر است برای آموزش صحیح روش های شیردهی از پرستاران در بیمارستان و پس از آن پرستاران مراکز بهداشت کمک بخواهید. اگر شیردهی برای شما سخت شود یعنی در حقیقت دارید صدماتی را به ستون فقرات، شانه و گردن خود وارد می کنید.
نکته: اگر در روش های ابداعی خود احساس راحتی می کنید و کودک شما هم به راحتی شیر می خورد از همان روشها استفاده کنید.
هرچه کودک شما بزرگتر شود و کنترلش بر روی اندام ها بیشتر شود و همچنین شما از زخم ها و بخیه های پس از زایمان راحت شوید، این شرایط شیردهی هم بهتر پیش می رود.
کپسول گیاهی کبد چرب موثرترین داروی گیاهی بدون عوارض برای درمان و بهبود کبد چرب و بیماریهای کبدی است.